مقایسه Windows با Red Hat
دهلران پی سی
سایت جامع علمی ,آموزشی,فرهنگی و تفریحی

در زمان ایجاد یک پلفرم، مدیران به فاکتورهایی همچون هزینه، قابلیت اطمینان و خدمات پشتیبانی آن پلترفرم توجهی خاص دارند. آنچه در این مقاله آمده است بررسی و مقایسه این فاکتورها در سیستمهای عامل Microsoft Windows Server و Red Hat commercial Linux می‏باشد.

هزینه نرم‏افزار‏
آیا هزینه استفاده از لینوکس واقعاً رایگان است؟ بر خلاف تصور عامه مردم نسخه تجاری Red Hat رایگان نبوده و بر اساس شارژ سالیانه فروخته می‏شود. شما برای هر سرور که از این سیستم عامل استفاده می‏کند سالیانه باید مبلغی را به شرکت Red Hat بپردازید و چنانچه بخواهید از خدمات پشتیبانی 24 ساعته آنها نیز استفاده کنید می‏بایست مبلغی اضافه‏تر نیز پرداخت نمائید.
بر اساس آنچه در سایت Red Hat (www.redhat.com/wapps/store/catalog.html) آمده است هزینه خرید یک Red Hat Enterprise Linux 5 Advanced بدون امکانات اضافه‏ای نظیر application server و clustering سالیانه 2،499 دلار می‏باشد. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=5 مراجعه کنید.)
همچنین تحقیقات نشان می‏دهد عوامل اصلی‏ای که باعث هزینه استفاده از یک نرم‏افزار‏ در یک دوره 3 ساله می‏شوند، دو عامل هستند: عامل نخست مربوط به هزینه پرسنلی است که وظیفه مدیریت و نگهداری آن نرم‏افزار‏ را برعهده دارند (60 درصد)؛ و عامل دوم مربوط به هزینه‏ای است که در زمان از کار افتادن آن نرم‏افزار‏ آن شرکت متحمل می‏شود (15 درصد). در واقع این دو عامل 75 درصد از هزینه مربوط به استفاده از یک نرم‏افزار‏ در یک دوره زمانی 3 ساله می‏باشند. حال آنکه بسیاری، در همان نگاه اول تنها قیمت فروش نرم‏افزار‏ را در نظر می‏گیرند. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=3 مراجعه کنید.)

قابلیت اطمینان
قابلیت اطمینان یک سیستم تنها این نیست که آن سیستم برای کاربران نهایی قابل استفاده باشد. بلکه می‏بایست قابلیت تغییر و مدیریت را نیز داشته باشد تا بتواند در زمانها و شرایط مختلف نیاز سازمان را برآورده کند. بر اساس مطالعات انجام شده هنگامی‏که مسئولین شبکه‏ها‏یی که از سیستم عامل لینوکس استفاده می‏کنند می‏خواهند Patch یا آپدیت امنیتی نصب کنند و یا تغییری در نرم‏افزار‏ بدهند با ابزارهای متعددی روبرو می‏شوند.
آنچه اکثر کاربران می‏پندارند لینوکس نرم‏افزار‏ی است که در تمامی نسخ آن امکان تغییر در سورس وجود دارد. اما یک تحقیق نشان می‏دهد بسیاری از مدیران شبکه‏های تحت لینوکس تغییری را در اجزای (Component) لینوکس پیکربندی کرده بودند که این موضوع مخالفت شرکت فروشنده را بهمراه داشت. این مدیران مجبور شدند تا وقت زیادی صرف کنند تا آن تغییرات را به حالت اولیه بازگردانند تا همچنان بتوانند از خدمات پشتیبانی آن شرکت استفاده کنند.

در سیستم عامل Windows از دو راه سعی شده است که زمان برای تنظیمات اولیه و مدیریتی را به حداقل برساند: نخست، استاندارد کردن دستورات و بعد، ایجاد نرم‏افزار‏های قدرتمند که براحتی بتوان از طریق آنها این سیستم عامل را مدیریت نمود.

همچنین Windows Server جزء نرم‏افزار‏هایی است که تستهای فراوانی بر روی آن انجام شده است و قابلیت کار با بسیاری از سخت‏افزارها (تقریباً تمامی سخت‏افزارهای معروف) بر روی آن چک شده است. این موضوع کمک می‏کند که نگرانی در خصوص تغییرات احتمالی آتی در سخت افزارها برای مدیران سازمان وجود نداشته باشد.

امنیت
در طول 650 روز از فعالیت Windows Server 2003، Red Hat Enterprise Linux 3 و Red Hat Enterprise Linux 4، حملات ثبت شده برای Windows Server 2003 75 درصد کمتر از 2 سیستم عامل دیگر بوده است. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=23 مراجعه کنید.)
همچنین در سال 2006 میانگین روزهای در خطر برای ویندوز 61 درصد کمتر از Novell Enterprise و 73 درصد کمتر از Red Hat Enterprise Linux بوده است. (برای اطلاعات بیشتر blogs.csoonline.com/days_of_risk_in_2006 مراجعه کنید.)

چرخه توسعه امنیت (Security Development Lifecycle - SDL) فرآیندی است که توسط مایکروسافت برای افزایش وضعیت امنیتی نرم‏افزار‏هایش در هنگام برنامه‏نویس‏ی استفاده می‏شود. این پروسه شامل ایجاد مدلهای تهدید کننده در زمان طراحی نرم‏افزار‏ است تا بدینوسیله نقاط ضعف سیستم در شرایط مختلف قبل از قرار گرفتن نرم‏افزار‏ در اختیار مشتری تست و سنجیده شود. عرضه نرم‏افزار‏ به بازار تنها زمانی امکان پذیر است که تیم امنیتی‏ای که مستقل از تیم طراح است موفقیت آمیز بودن تمامی‏تستها را تائید کرده باشد. (برای اطلاعات بیشتر به http://msdn.microsoft.com/msdnmag/issues/05/11/SDL)

انتخاب
واقعیت این است که لینوکس یک هسته سیستم عامل کد باز (Open source) می‏باشد. که در نهایت برخی شرکتها نظیر Red Hat و SuSE این هسته را توسعه می‏دهند و آنرا می‏فروشند. در واقع آنها با آرایش یک نرم‏افزار‏ کد باز آنرا بصورت تجاری بفروش می‏رسانند. همانطور که هر شرکتی تلاش می‏کند که محصول خود را متفاوت ارائه کند سیستم عامل لینوکس ارائه شده توسط این شرکتها هم از این قاعده مستثنی نبوده و همین موضوع باعث می‏شود که چنانچه یک سازمان بخواهد یک سیستم عامل لینوکس خود را که توسط یک شرکت توسعه داده شده است را با لینوکس شرکتی دیگر جایگزین کند متحمل هزینه گزافی شود. همچنین این امر باعث می‏شود شرکتهای استفاده کننده از لینوکس انتخابهای کمتری برای استفاده از نرم‏افزار‏های اجرایی و منابع IT داشته باشند. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=2 مراجعه کنید.)
در این رابطه سیستم عامل مایکروسافت این مزیتها را دارد: هزاران نرم‏افزار‏ بر روی آن قابل اجرا شدن هستند؛ 750،000 شرکت جزء شرکت همکار (Partner) برای مایکروسافت تلقی می‏شوند؛ بیش 450،000 نفر مهندس شبکه مایکروسافت (MCSE) در شرکتهای مختلف جهان مشغول بکار هستند؛ بیش 6 میلیون برنامه‏نویس‏ از زبانهای برنامه‏نویسی مایکروسافت استفاده می‏کنند و در نهایت مایکروسافت بزرگترین تولیدکننده مستقل نرم‏افزار‏ در جهان می‏باشد.

مدیریت پذیری
سازمانهای IT در مقیاس جهانی بمنظور افزایش کارایی و صرفه جویی در زمان و سرمایه از طریق استاندارد کردن ابزاهای مدیریتی خود، کامپیوترها، سرورها و برنامه های خود را مدیریت می‏کنند.
Red Hat دارای ابزاری بنام Yum برای دانلود برنامه ها و آپدیتها می‏باشد. اما قطعاً این ابزار برای متخصصین IT که بخواهند نرم‏افزار‏های خود را (نظیر پست الکترونیک، کارهای گروهی، پایگاه‏داده‏ها و برنامه‏های تجاری) مدیریت کنند کافی نمی‏باشد.

در Windows Server و از طریق ابزارهای مدیریتی آن نظیر نرم‏افزار‏ Microsoft System Center انرژی و وقت کمتری صرف مدیریت شبکه می‏شود. همچنین Dynamic Systems Initiative (DSI)، استراتژی ای است که مایکروسافت برای کمک به مدیران شرکتها ارائه کرده است. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/business/dsi/default.mspx مراجعه کنید.)

Adam Vazquez، مدیر ارشد IT شرکت AMD در این خصوص می‏گوید: "Windows Server برای ایجاد سیستمها کاملاً استاندارد شده است. ... برای مثال، برای اکثر نرم‏افزار‏های اصلی‏مان، ما می‏توانیم یک Disk Image استاندارد را توسعه دهیم، بدون اینکه لازم باشد این کار را بر روی هر سیستم مستقلاً انجام دهیم."

قابلیت اجرا در محیطهای مختلف
اصطلاح کد باز مربوط به فرآیند نرم‏افزار‏ی‏ای و مدل توسعه‏ای است که سازگار و استاندارد کردن آن به هیچ وجه ساده نمی‏باشد. حال آنکه دیدگاه طراحی مایکروسافت یک دیدگاه بین سیستمی است که در هنگام طراحی یک نرم‏افزار‏ تلاش می‏کند تا بیشترین سازگاری را با نرم‏افزار‏های شرکت‏های همکار خود و نرم‏افزار‏های معروف، از طریق ارتباط نزدیک با آنها و مشتریان داشته باشد.
Rim Kadi از دانشگاه American بیروت در این رابطه می‏گوید: "با صرف تلاش بسیار، شما تنها خواهید توانست تکنولوژی‏ای ایجاد کنید که با یک تکنولوژی دیگر سازگار باشد. با استفاده از محصولات مایکروسافت ما می‏توانیم بسیار سریع، و با هزینه کمتر به پلتفرمی سازگار با اکثر پلترفرمها برسیم."
 

منبع : IT Iran


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: یک شنبه 26 خرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط هادی احمدی

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 164
بازدید دیروز : 46
بازدید هفته : 519
بازدید ماه : 868
بازدید کل : 208040
تعداد مطالب : 736
تعداد نظرات : 23
تعداد آنلاین : 1

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
 <-PostTitle-> <-PostContent-> 1 <-PostLink->