تست روانشناسی - آيا تابهحال در موقعيتي قرار گرفتهايد كه حس كنيد داريد از عصبانيت منفجر ميشويد؟ آيا تا به حال به دليل عصبانيت و خشم دست به كارهايي زدهاید كه بعدا از انجام آنها پشيمان شدهايد؟
آيا تا بهحال اين حس به شما دست داده كه همسر يا نامزدتان بيش از حد سر مسائل پيش پاافتاده عصباني شود؟ با انجام این تست میفهمید خودتان یا اطرافیانتان شخصیت و عادات پرخاشگرانه دارند یا نه.
وقتي خشن ميشويد
پرخاشگري يك هيجان و احساس منفي سركوبشده است كه فرد در موقعيتهايي كه فرصت دست ميدهد آن را به فرد خاص يا شيء خاص يا حتي نامشخصی بروز ميدهد. اين احساسات و هيجانات سركوبشده به صورت رفتاري يا كلامي بروز داده ميشود و اغلب فرد قادر به كنترل آن نيست و ممكن است پس از ارتكاب عمل از عملكرد خود پشيمان شود. به اعتقاد برخي روانشناسان، پرخاشگري شكل ديگري از افسردگي است. به عبارتي، پرخاشگري خشم عليه محيط بيرون است و افسردگي غالبا خشم عليه خود است. افراد پرخاشگر دربيشتر مواقع داراي تحمل پاييني هستند و نميتوانند آنچه را كه بر وفق مرادشان نيست قبول كنند؛ درنتيجه عصباني شده و رفتار پرخاشگرانه از خود بروز ميدهند. علل پرخاشگري ميتواند شخصيتي، خانوادگي، آموزشي، اجتماعي باشد.
راههايی براي آرامش
تكنيكهايي كه ميتوان براي كنترل پرخاشگري و عصبانیت شدید از آنها استفاده كرد شامل:
1-صميميت با ديگران
2-تامل و سكوت
3-تخليه يعني بهطور مستقيم جواب خشونت را ندادن (تحقيقات جديد نشان ميدهد كه پرخاشگري كلامي و حتي فيزيكي متقابل علاوه بر اينكه خشم را كاهش نميدهد، بلكه باعث افزايش آن نيز ميشود.)
4- صحبت كردن در مورد مشكل: بهترين روش براي كاهش پرخاشگري، صحبت كردن در مورد آن است كه به 2 روش گفتوگو با خود در مورد نحوه مقابله و مواجهه با مشكل و گفتوگو با فردي كه از دست او عصباني شدهايم، است.
5- گذشت كردن
6- انتخابهاي سالم براي پيشگيري از خشم (به منظور اداره و كنترل خشم به خواب منظم، غذاي خوب، لذت از اوقات فراغت با ورزش، موسيقي آرام، قدم زدن در پارك، عبادت و معنويت و... نياز داريم.)
7- بپذيريد كه زندگي هميشه منصفانه نيست؛ تا وقتي كه نپذيريم زندگي هيچ انساني بيعيب و نقص نيست، شايد به همهكس و همهچيز خشمگين شويم.
اين تست به شما كمك ميكند تا به ميزان پرخاشگري خود يا همسرتان پي ببريد و همچنين به اينكه بيشتر از چه نوع پرخاشگرياي در طول روز استفاده ميكنيد.
به اين 34 سؤال براساس كليد جواب دهيد
1- دوستانم معتقدند من زياد بحث ميكنم.
2- معتقدم همه مردم هميشه از قانونشكني استفاده ميكنند.
3- من زود از كوره در ميروم اما زود هم آرام ميشوم.
4- اغلب با ديگران مخالفت ميكنم.
5- بسياري از مواقع، احساس ميكنم كه در زندگي با من ناجوانمردانه و ناعادلانه برخورد شده.
6- زماني كه افراد با من مخالفت ميكنند نميتوانم با آنها وارد بحث شوم.
7- بسياري از مواقع، بيدليل عصباني ميشوم.
8- ممكن است كسي كه مرا عصباني كرده، مورد ضرب و شتم قرار دهم.
9- گاهي فكر ميكنم كه چرا درمورد بعضي مسائل اينقدر حس بد و تلخ دارم.
10- ميدانم كه گاهي افراد ديگر را تهديد ميكنم.
11- كسي كه به من حمله كند با او بهشدت برخورد ميكنم و حتما او را ميزنم.
12- مشكل كنترل كردن خلق خود را دارم.
13- اگر به قدر كافي عصباني باشم، ممكن است كار ديگري را نيز خراب كنم.
14- وقتي كه عصباني باشم در را محكم روي كسي كه در اتاق است ميكوبم.
15- وقتي افراد پرادعا هستند من فقط براي اينكه به آنها خودم را نشان دهم كاري كه ميخواهند را انجام ميدهم.
16- وقتي مردم با من مهربان هستند به اين فكر ميكنم كه حتما چيزي از من ميخواهند.
17- گاهي آنقدر عصباني ميشوم كه وسايل را ميشكنم.
18- گاهي اوقات درمورد افرادي كه از آنها خوشم نميآيد غيبت ميكنم.
19- فرد آرامي هستم.
20- وقتي افراد من را ميرنجانند، به آنها ميگويم كه در موردشان چه فكر ميكنم.
21- گاهي فكر ميكنم مردم پشت سرم و در غيابم به من ميخندند.
22- وقتي چيزي كه ميخواهم را به دست نميآورم، عصبانيتم را نشان ميدهم.
23-گاهي تمايل شديد خود را براي زدن كسي نميتوانم كنترل كنم.
24- بيشتر از افراد ديگر دعوا ميكنم.
25- اگر كسي مرا بزند من هم او را خواهم زد.
26- وقتي كه با دوستانم موافق نيستم كاملا صريح اين موضوع را به آنها ميگويم.
27- اگر قرار باشد كه براي دفاع از حقوق خودم از خشم و پرخاشگري استفاده كنم، اين كار را خواهم كرد.
28- من به افراد غريبهاي كه خيلي صميمي هستند نميتوانم اعتماد كنم.
29- گاهي احساس ميكنم مثل يك بمب از عصبانيت خواهم تركيد.
30- وقتي كه فردي من را آزرده كند فقط سكوت ميكنم.
31- ميدانم كه دوستانم پشتسرم حرف ميزنند.
32- بعضي از دوستانم فكر ميكنند من آدم زودجوشي هستم.
33- بعضي اوقات آنقدر حسود ميشوم كه نميتوانم به چيز ديگري فكر كنم.
34- من از شوخيهاي غيركلامي و هل دادن، مشت زدن، لگدزدن و... خوشم ميآيد.
نمره خشم شما چند است؟
شما پرخاشگری عملی داريد يا نه؟
سؤالهاي 8، 23، 25، 11، 27، 10، 24، 17 نشانه پرخاشگري عملي (يعني داشتن رفتار خشن و آسيبزننده) مثل دعوا و ضرب و شتم هستند كه اگر جمع نمره شما به اين سوالها بين 28 تا 32 شود، يعني از پرخاشگري عملي بالايي برخورداريد و به شما توصيه ميكنيم كه حتما براي مطرح كردن اين مسئله به روانشناس مراجعه كنيد. اگر جمع نمرات شما بين 24 تا 28 شود يعني شما از پرخاشگري عملي متوسط برخورداريد كه صحبت با يك روانشناس و مشاور به شما پيشنهاد ميشود. اگر هم زیر 24 بود یعنی دچار پرخاشگری عملی نیستید.
زبان شما خشن است؟
شما پرخاشگری كلامی داريد يا نه؟
سوالهاي 1،6، 26، 4، 20 نشانه پرخاشگري كلامي (با خشم و توهین حرف زدن) هستند كه اگر جمع نمرات شما بين 16 تا 20 شود، نشاندهنده ميزان بالاي پرخاشگري كلامي شماست كه بهتر است از تكنيكهاي كنترل آن و همچنين صحبت با يك مشاور يا روانشناس بهره ببريد و اگر نمرات شما بين 12 تا 16 شود شما از پرخاشگري كلامي به ميزان متوسط برخورداريد و بد نيست در مورد شيوههاي آرام كردن خود تحقيق و مطالعه كنيد.
با ديگران دشمنی داريد؟
فكر می كنيد چقدر حس خصومت در شما وجود دارد؟
سوالهاي 28، 2، 5، 9، 16، 21، 31، 33 نشانه وجود حس خصومت هستند كه اگر جمع نمرات آنها بين 28 تا 32 شود يعني شما از ميزان خصومت بالايي برخورداريد و به شما توصيه ميشود در باورها و عقايد خود تغيير دهيد و در صورت امكان به روانشناس براي كمك گرفتن در تغيير اين نگرشها مراجعه كنيد و اگر جمع نمرات شما بين 24 تا 28 بود يعني شما از حس خصومت متوسطي برخورداريد. (خصومت درواقع داشتن حس پرخاشگري دروني و بد بینی نسبت به دیگران است كه ميتواند فرد را به سمت رفتارهاي خشن و پرخاشگرانه سوق دهد.)
چه مقدار پرخاشگری غيرمستقيم در شما وجود دارد؟
شما چه مقدار از مقياس خشم را دارا هستيد؟
سوالهاي 15، 30، 34، 13، 14، 18 نشانه مقياس پرخاشگري غيرمستقيم هستند كه اگر جمع نمره شما در اين سوالات بين 20 تا 24 شود يعني از ميزان پرخاشگري غيرمستقيم بالايي برخوردار هستيد كه پيشنهاد ميشود به روانشناس مراجعه كرده يا با مشاور مشورت كنيد و اگر جمع نمرات شما بين 16 تا 20 شود شما از ميزان پرخاشگري غيرمستقيم متوسطي برخورداريد كه بهتر است از تكنيكهاي كنترل آن و آرامسازي خود كمك بگيريد.
پرخاشگري غيرمستقيم يعني حالتي كه علت عصبانیت و خشم خودرا نميشناسيم؛ مثلا در اتوبوس به اشتباه به فردي برخورد ميكنيم و او شروع به پرخاشگري ميكند، اين نوع پرخاشگري را كه درواقع زمينههاي قبلي دارد و درحقيقت تخليه هيجانهاي قبلي است، پرخاشگري غيرمستقيم مينامند. درواقع اين همان حالت خشمي است كه بهطور معمول به آن ميگوييم: «طرف دلش از جاي ديگر پر بود، اينجا خالي كرد و...»
خشم درونی داريد؟
شما چه مقدار از مقياس خشم را دارا هستيد؟
سوالهاي 3، 29، 19، 32، 7، 12، 22 نشانه مقياس خشم دروني هستند كه اگر جمع نمرات بين 24 تا 28 شود اين يعني ذهن شما از خشم دروني بالايي برخوردار است. (خشم، وضعيتي هيجاني است كه از ناراحتي كم و خفيف تا انفجار عصبانيت ميتواند گسترده شود. نشانههاي فيزيكي خشم شامل تند شدن ضربان قلب، افزايش فشارخون و بالا رفتن ميزان آدرنالين در خون است. خشم درونی هر لحظه میتواند به خشم بیرونی بیانجامد)
منبع:مجله ایده آل
نظرات شما عزیزان: